[Strek] [Strek]

 

Ingeborg i ovnskroken på Fredheim Profet? Valkyrie? General? Klisjeer og merkelapper overser gjerne humoristen Ingeborg. Henne møter vi for eksempel i bøkene om nettene i Møllekammerset (Se [Psevdonym]), eller i påfunn som "Mitja Bulba".
Pengene til utsmykningen av Stein Skole ble samlet inn med underholdningskvelder. Og Ingeborg lot av og til fantasien sin løpe fritt for å skaffe dem:

13. Mars 1937 fikk Nes arbeiderkor fint besøk: den russiske skuespilleren Mitja Bulba skulle lese dikt på korets underholdningskveld. Selvfølgelig kom folk strømmende til.

 

Men "russeren" var ingen annen enn -- Ingeborg Refling Hagen!

Hun hadde løsbart, som truet med å dette av gjennom hele forestillingen, og skinnjakke.

Dagboka beretter:
"Erling Elverhøy [kom] settendes inn på scenen på jakt etter Ingeborg Refling Hagen, som plutselig var forsvunnet. Han så Bulba på sofaen og bukket dypt for den fremmede skuespilleren. "Å, unnskyld," sa han "Jeg forstår det er Bulba. God dag." Så for han bort og hvisket til Inger Helene: "Hvor er Ingeborg ?" (...) "Vi kan ikke begynne før Ingeborg kommer," (...) Da løftet Bulba barten og tilkjennegav seg. Erling stirret først stort, men sg så om på gulvet i latterkrampe."

(Dagboksnotat)

<=    -    =>

(c)Denne plakatserien er lagd for Ingeborgmuseet, 2313 Tangen, til 100-årsjubileet for Ingeborg Refling Hagens fødsel.
[Ingeborgmuseet]

Plakat nr. 24/41
Oppdatert 16. juli 1998.
Sidene blir vedlikeholdt av
Hallvord Reiar